Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Ansatte ved FG Kjøttsenter fikk påvist korona

Ansatte ved FG Kjøttsenter fikk påvist korona

Produksjonen stenges inntil videre og lokalt smittevernteam og bydelsoverlegen følger opp situasjonen.

FG Kjøttsenter i Oslo er en skjærebedrift for gris.

FG Kjøttsenter på Furuset i Oslo har vedtatt å stenge produksjonen inntil videre, etter at flere ansatte før helga fikk påvist koronasmitte. Situasjonen påvirker ikke produktsikkerheten, skriver skjærebedriften i Oslo i en pressemelding. Alle de smittede har milde symptomer, ingen er alvorlig syke og ingen er på sykehus. Samtlige er satt i isolasjon, og personer som har hatt nær kontakt med dem, er satt i karantene.

Nært samarbeid med myndighetene
– Vi samarbeider nå med lokalt smittevernteam og bydelsoverlegen for å følge opp situasjonen, forteller Ståle Gausen, styreleder i FG Kjøttsenter.
– Vi har også et svært godt samarbeid med bedriftshelsetjenesten for å følge opp de ansatte. Vi har dessuten løpende dialog med Mattilsynet. De fastslår at det er ingen kjente tilfeller av smitte via matvarer eller emballasje. Situasjonen påvirker derfor ikke produktsikkerheten, forsikrer Gausen.

Situasjonen påvirker heller ikke leveringsdyktigheten. Samarbeidsbedrifter tar over produksjonen inntil videre. FG Kjøttsenter håper å kunne starte produksjonen igjen i slutten av uke 20.

Overraskende
FG Kjøttsenter har under hele pandemien hatt strenge rutiner for smittevern i tråd med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet.
– Vi har blant annet delt opp produksjonen i 2 skift, for å redusere smittepresset og for å holde 2-metersregelen. Likevel ble flere av våre ansatte smittet. Det viser hvor ekstremt smittsomt dette viruset er, sier Gausen.

Nøkkelord: FG Kjøttsenter, korona
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt