Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Andersen går mot strømmen i Drammen

Andersen går mot strømmen i Drammen

Vi må 15 år tilbake i tid for å finne kjøttbutikk i Drammen. Nå har Aksel Andersen, i firmaet med samme navn, gått motstrøms og etablert en kombinert kjøtt- og fiskebutikk sentralt i byen.

Hele staben samlet: Fra venstre Aksel Andersen, Christoffer Bergmann, Alf Petter berg, Hege Olsen og Øyvind Storlien.

Det har han gjort sammen med Morten Sire i Hansens Røkeri. Derav navnet Hansen & Andersen. Og vi snakker om to av Drammens aller eldste og mest tradisjonsrike bedrifter som nå har valgt å samarbeide.

HALVT ÅR «FORSINKET»
– Jeg har kjent Morten i mer enn 25 år og vi har lenge snakket om å få på plass en spesialbutikk som denne i Drammen – en by i stadig utvikling. For to år siden bestemte vi oss for å «gå for det». Planen var å ha butikken oppe å  gå ved juletider i fjor. Men når man skal etablere noe nytt i en kommune som Drammen, tar det dessverre lengre tid enn det burde. Og for å si det mildt: det har ikke vært enkelt å samarbeide med administrasjonen i Drammen i  den etableringsfasen vi har vært gjennom. «Plunder-faktoren» har vært skyhøy. Men nå er vi heldigvis i mål, konstaterer Aksel Andersen.

HALV MILLION PÅ FIRE DAGER
Allerede i løpet av de fire første dagene i åpningsuka, omsatte den nye butikken for rundt en halv million kroner. Langt i overkant av forventningene, innrømmer Andersen.

– Vi viste vel at interessen var der blant drammenserne, men vi drømte ikke om at pågangen ble så stor som den ble nærmest øyeblikkelig. Slikt inspirerer!

BEDRE INNTJENING PÅ FISK
Hva er fordelingen kjøtt og fisk i butikken?
Enkelt forklart kan vi si at inntjeningen på fisken er større enn på kjøtt og kjøttprodukter. Derfor er det nødvendig med større volum på kjøttsiden. Omsetningsmessig snakker vi vel om 70 prosent kjøtt/kjøttprodukter og 30  prosent fisk/fiskeprodukter, sier Aksel Andersen.

Butikken-HansenAndersen

Mye folk i den nye spesialbutikken i Drammen på åpningsdagen.

SLAKT FRA EIDSMO DULLUM
Nå i startfasen jobber fem-seks personer i butikken. For disse dreier det aller meste seg om salg og kundeoppfølging i butikk , ettersom brorparten av de produserte kjøttproduktene kjøpes fra andre små og mellomstore KLF-bedrifter. Det ferske kjøttet hentes selvsagt fra Aksel Andersens egen skjærebedrift. Mye av dette kjøttet er i sin tur basert på slakt fra Slakthuset Eidsmo Dullum som Axel Andersen eier halvparten av.

Bygger ut hvert eneste år (Bladet Kjøttbransjen - 10.11.2016)

SJU MILLIONER
– Hvor mye er investert i den nye butikken og hva er målsettingen med hensyn til omsetning og resultat?
– Hadde håpet at du ikke ville spørre om det, men når spørsmålet kommer må jeg jo svare: vi snakker om en investering på rundt sju millioner kroner. Vi håper at vi neste år kan omsette for 20 millioner kroner og ha en grei  margin. For oss er dette en langsiktig satsing og vi ønsker å framstå som en aktør som også tilbyr topp produkter fra lokale aktører både på kjøtt- og fiskesiden. Ja, vi har faktisk også en ostedisk vi er svært stolte av, sier Aksel Andersen kry.

360 KVADRATMETER
Totalarealet på spesialbutikken er på 360 kvadratmeter, der rundt halvparten er butikkdelen. Den lange disken har først en fiskeavdeling og etter noen meter en kjøttdel. Så er industripakkede produkter av fjørfe og rødt kjøtt presentert i en egen kjøledisk. I tillegg en ostedisk pluss mørnet storfekjøtt i egne klimaskap (dry aged) Og bare for å ha nevnt det: da bladet Kjøttbransjen var innom i forrige uke, ble de første kundene ønsket velkommen allerede et kvarter før offisiell åpningstid.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt