Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / Åkeberg Skoglunn har inntatt Østfold

Åkeberg Skoglunn har inntatt Østfold

Etter overtagelsen av Manstad kjøtt for åtte måneder siden, er den nye pølselinja nå endelig på plass. Det ble nylig behørig feiret med show og åpent pølsemakeri.

Edgar Zargarian, Rolf Holt og Roger Lund under den offisielle åpningen av ny pølselinje. Foto: Svein-Erik Eide

Rundt åtte millioner kroner er investert i den nye pølselinja i Østfold som skal produsere 15 tonn pølser pr. uke. Dermed er det første viktige skritt tatt i forbindelse med avviklingen av virksomheten i Grenseveien i Oslo. I tillegg til ny pølselinje, er kjølekapasiteten økt kraftig. Det var nødvendig ettersom pølseproduksjonen ved Manstad-anlegget har kraftig økt. Fra 1. januar 2017, skal så resten av produksjonen ved Åkeberg Skoglunn flyttes til de tidligere lokalene til Krone Kjøttprodukter på Furuset. Daglig leder Roger Lund er fornøyd med at bedriften er kommet i gang med flytteprosessene.

Her kan du se medaljefangsten til Åkeberg Skoglund i NM i Kjøttprodukter tilbake til 2010.

SMERTEFRITT
– Godt å være så langt og dette blir veldig bra. Vi må ta produksjonslinje for produksjonslinje for at konsekvensene skal bli så begrenset som mulig. Det er en krevende øvelse å flytte en så stor bedrift til to forskjellige steder, men flytteprosessen til Manstad har gått smertefritt. Det er viktig å presisere at det kun er maskiner og utstyr vi har flyttet til Østfold. Det er de samme Manstad-ansatte som fortsatt styrer spakene. Det har vært viktig for oss, sier Lund.

35 MILLIONER
13 ansatte skal sørge for en pølseomsetning på 35 millioner kroner i startfasen, men målsettingen er å tredoble denne i løpet av et par år. Rundt 15 prosent av pølsene som produseres på Manstad, er pølser myntet på industrimarkedet. Det vil si pølser som produseres for andre bedrifter.

SAMME RESEPT SOM FØR
– Er Manstad-pølsene de samme etter at dere nå har overtatt produksjonen?
– Selvsagt! Reseptene er helt identisk med de resepter som alltid har vært benyttet og det er selve poenget. Forbrukerne skal ikke merke det som har skjedd, sier Roger Lund. Når resten av anlegget er flyttet fra Grenseveien til Furuset, vil prisen for hele flytteprosessen ligge på nærmere 15 millioner kroner.

Les flere saker fra siste utgava av bladet Kjøttbransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt