Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / 30 år med utstyr til kjøttindustrien

30 år med utstyr til kjøttindustrien

Det er 30 år siden leverandørfirmaet Bokken ble etablert. Etableringen var et resultat av at tre ansatte, med bakgrunn fra en konkurrerende bedrift, ønsket å starte for seg selv.

Jack Nilsen, Petter Breigutu og Odd Breigutu kan i år glede seg over at selskapet har eksistert i 30 år.

Det startet i den gamle kantinen i kjelleren til Fatland Oslo sent på året i 1988. Med knapt noen leverandører og få kunder var de heldige som fikk leie. Seks år etter etableringen, i 1994, flyttet Bokken inn i nabobygget til Fatland Oslo og fikk da eget stort lager og gründerne bak virksomheten ble også «belønnet» med hvert sitt kontor. Etter hvert fikk det nye selskapet skaffet seg nye leverandører og samarbeidspartnere. I dag er det en livskraftig og ikke minst offensiv leverandørbedrift som kan feire seg selv. Det spesielle med Bokken i dag, er antallet leverandører/agenturer. Det er imponerende høyt.

GJENSIDIG GLEDE
– Mange av de vi fikk avtale med i startfasen, er fremdeles med oss. Jeg kan derfor trygt si at vi har hatt gjensidig glede av hverandre, sier dagens daglige leder, Petter Breigutu. Han overtok etter sin far for seks år siden.

– Hvem er Bokkens viktigste kunder i dag?
– Kjøttbedrifter over hele landet er vår desidert viktigste kundegruppe. Men også fiskeindustrien, samt frukt og grøntprodusenter er viktige for oss. Du kan trygt si at vi har en relativt spredt kundemasse. Og ekstra morsomt er det at de fleste kundene som var med i 1988, fortsatt er gode kunder den dag i dag. Leverandøragenturene har vokst og dekker nå alt fra bekledning og verneutstyr til kniver, sagblad og alt innenfor rekvisita/emballasje, sier Breigutu.

KJØPTE BYGGET I 1999
Bokken kan i dag skilte med intet mindre enn 30 maskinagenturer og det er imponerende. Kundegruppene spenner fra enmannsbedrifter til de største kjøtt og fiskebedriftene i Norge.

– Den viktigste milepælen?
– Det må være i 1999, da Bokken kjøpte bygget som i dag huser både lager, kontorer, showrom, lite pølsemakeri og verksted. I disse dager bygger vi også på 400 kvadratmeter for å skaffe oss mer lagerplass.

14 ANSATTE
Antall ansatte har vokst sammen med omsetningen og i dag er 14 mennesker ansatt i Bokken/Tarber. Bokken har vært medeier i Tarber Norge i mange år og for fire år siden kjøpte de resten av selskapet og har samlet både lager, salg og administrasjon i bygget i Kjøttbyen.

– Med Tarber på laget føler vi at vi nå er en totalleverandør til bransjen både på rekvisita, emballasje, maskiner og tilsetningsstoffer med vekt på Clean Smoke, krydder, marinader og laktat. Vi dekker hele landet og leverer noe til enhver kjøttbedrift, understreker Petter Breigutu.

Tarber er overtatt av Bokken (bladet Kjøttbransjen - 29.10.2014)

MER SMÅSKALA
På kundesiden opplever han at det kommer inn stadig nye småkunder, og at mange av de store også trenger utstyr til å produsere i mindre skala.
– Det spretter opp nye småskalaprodusenter hele tiden. Flere og flere forbrukere har nemlig fått øynene opp for spesialprodukter, og det er tydelig at dagligvarebransjen har åpnet dørene litt mer for de små aktørene.

- Vi kan trygt fastslå at produktspekteret har kommet et stykke videre fra den gangen småskalamat stort sett var det samme som ost og spekemat. Men spekemat er fortsatt viktig, og en god tradisjon. Samtidig lager flere og flere alt av kjøttkaker og karbonader, og selger dette i forskjellige porsjonspakker. Det er ikke fem–seks personer i hver husstand lenger, og for mange er det bedre å kjøpe to gode karbonader enn å kjøpe en kartong, spise to og gjemme resten i fryseren, avslutter Breigutu.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt