Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt / 1,3 milliarder gule bokser på 70 år

1,3 milliarder gule bokser på 70 år

Årlig selges det rundt 23 millioner Stabburet Leverpostei.

I 1955 kom den første leverpostei-gutten, Per Christensen, sønnen til en av Stabburets direktører.

Siden oppstarten i 1949 har det rullet ut 1,3 milliarder gule bokser fra fabrikken i Fredrikstad.

Det var pølsemaker Ole Sigvartsen fra Stavanger som kom opp med den opprinnelige oppskriften. Stabburet Leverpostei ble raskt et av selskapets viktigste produkter, og har i all sin tid blitt produsert i Fredrikstad.
- Få merkevarer har hatt en så sentral rolle i de norske påleggstradisjonene de siste tiårene. Vi er stolte over å feire en så sprek 70-åring, som er minst like aktuell både for små og store i dag, sier Astrid Marie Solvang, markedssjef for pålegg, i Orkla Foods Norge.

- Hvis du stabler ett års salg med Stabburet Leverpostei i høyden, blir leverpostei-tårnet nærmere 100 ganger høyere enn Mount Everest.

I dag spiser 6 av 10 barn Stabburet Leverpostei, som inneholder de viktige næringsstoffene jern, folat og vitamin B12. Til sammen spiser vi nordmenn over 200 millioner brødskiver med leverposteien.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt