Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

Svekket resultat for Nortura i 2017

Nortura sitt driftsresultat i 3.tertial svekkes med 295 millioner kroner målt mot fjoråret.

Ny kyllingrase fra Norsk Kylling

Kyllingrasen Hubbard, skal leve lenger og vokse saktere enn kyllingen som er vanligst å produsere i Norge. I løpet av 2018 skal alle kyllingprodukter i REMA 1000 være fra denne rasen.

- Velg sosiale medier med omhu

Ikke alle sosiale medier passer bedrifter i kjøttbransjen. På Kiel-konferansen fikk bedriftene en nyttig guide av sjef for kommunikasjon og medlemskontakt i KLF, Svein Erik Eide.

Matbørsen med ambisiøse framtidsplaner

Er Vestfold-bedriften Matbørsen kjøttbransjens mest ambisiøse og hardtsatsende bedrift akkurat nå? Med en ambisjon om å øke omsetningen med en kvart milliard kroner i løpet av to år, er svaret trolig ja.

Roboter overflødiggjør ikke mennesker

- For kjøttbransjen er automatisering og robotisering mer å regne som evolusjon enn revolusjon.  Knapt noen andre bransjer har mer nytte av framskritt på dette området.

Må bacon være laget av svinekjøtt?

Nortura har for tiden en klagesak hos Mattilsynet om bruken av ordet kalkunbacon. Mattilsynet lokalt mener at "bacon" etter sedvane i Norge skal komme fra sideflesk av svin, og at bacon fra kalkun derfor er villedende for forbruker.

Forener krefter i nye Animalia AS

Animalia er fra 1. januar 2018 eget aksjeselskap, eid av Nortura og KLF. Dermed forener kjøttbransjen krefter og styrker det felles faglige samarbeidet.

Bedre liv etter dramatisk brann

Det kunne stått om livet da sjefen måtte hoppe ut fra andre etasje for å slippe unna flammene. I stedet ble brannen hos Slakteren i Søgne begynnelsen på et nytt og bedre liv for tradisjonsbedriften.

Fire musketerer inntok Paris

De har ventet, ventet, og ventet litt til. Nå er de fire norske fenalår-eksportørene i mål med en PGI de kan sette på pakningene.

‘Oppgradert’ kjøttpudding hos Bjerke

Da Bjerke Helgeroa investerte i ny fabrikkbygning og ny grillovn, bestemte Dag Bjerke seg for også å fornye den tradisjonelle kjøttpuddingen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt