Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

- Velg sosiale medier med omhu

Ikke alle sosiale medier passer bedrifter i kjøttbransjen. På Kiel-konferansen fikk bedriftene en nyttig guide av sjef for kommunikasjon og medlemskontakt i KLF, Svein Erik Eide.

Matbørsen med ambisiøse framtidsplaner

Er Vestfold-bedriften Matbørsen kjøttbransjens mest ambisiøse og hardtsatsende bedrift akkurat nå? Med en ambisjon om å øke omsetningen med en kvart milliard kroner i løpet av to år, er svaret trolig ja.

Roboter overflødiggjør ikke mennesker

- For kjøttbransjen er automatisering og robotisering mer å regne som evolusjon enn revolusjon.  Knapt noen andre bransjer har mer nytte av framskritt på dette området.

Må bacon være laget av svinekjøtt?

Nortura har for tiden en klagesak hos Mattilsynet om bruken av ordet kalkunbacon. Mattilsynet lokalt mener at "bacon" etter sedvane i Norge skal komme fra sideflesk av svin, og at bacon fra kalkun derfor er villedende for forbruker.

Forener krefter i nye Animalia AS

Animalia er fra 1. januar 2018 eget aksjeselskap, eid av Nortura og KLF. Dermed forener kjøttbransjen krefter og styrker det felles faglige samarbeidet.

Bedre liv etter dramatisk brann

Det kunne stått om livet da sjefen måtte hoppe ut fra andre etasje for å slippe unna flammene. I stedet ble brannen hos Slakteren i Søgne begynnelsen på et nytt og bedre liv for tradisjonsbedriften.

Fire musketerer inntok Paris

De har ventet, ventet, og ventet litt til. Nå er de fire norske fenalår-eksportørene i mål med en PGI de kan sette på pakningene.

‘Oppgradert’ kjøttpudding hos Bjerke

Da Bjerke Helgeroa investerte i ny fabrikkbygning og ny grillovn, bestemte Dag Bjerke seg for også å fornye den tradisjonelle kjøttpuddingen.

Offensiv fjørfesatsing på Holte Gård

Han blir i bransjekretser sett på som nokså uortodoks og driftsmåten er definitivt ikke av A4-typen. Men Halvor Olsen på Holte Gård i Drangedal har klokkertro på det han og familien driver med.

Jakten på premium-ribbe

Mens det i Norge finnes flere hundre forskjellige varianter av pinnekjøtt, har forbrukerne frem til nylig møtt ribbe enten som tynnribbe, midtribbe og familieribbe, krydret eller naturell. Men nå kommer premium-ribbene for fullt.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt