Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

– Potensielle ledere får drahjelp av KLF

– Kompetanseheving er en av de viktigste tiltakene for vekst og utvikling. At KLF satser på unge, kommende ledere, er et initiativ som fortjener ros. Etter å ha studert programmet, med opplegg i både inn- og utland, hilser jeg dette prosjektet varmt velkomment.

– Kun nord-norsk som gjelder!

Når Kim Pettersen (43) nå har overtatt det daglige ansvaret for Tromsøbedriften Solberg Pettersen AS, hviler et tungt ansvar på hans skuldre. Han skal nemlig videreføre og utvikle bedriften som ble etablert for 92 år siden.

Investerer 116 millioner

Nordfjord Kjøtt i Loen er inne i en intens investeringsfase. Når oppgraderingene er på plass, vil bedriften ha investert 116 millioner kroner i nybygg, maskiner og annet utstyr.

Verås slutter i Prima etter 17 år

Etter 17 år i ulike roller i Prima Jæren, bl.a. daglig leder i syv år, velger Are Verås (51) nå ved månedsskiftet å slutte i selskapet. – En helt udramatisk beslutning, sier Verås til bladet Kjøttbransjen.

Ønske om kjøtt fra gressfôret

Landets mest kravstore kunder kjøper mindre kjøtt. Men det de kjøper, er bedre. Økologisk, modnet, gressfôret og hele skrotten fra hode til hale er stikkord for Jacobs.

600 medaljeprodukter i SM

Da svenskene kåret landets beste kjøttprodukter nylig, fikk hele 200 av 720 produkter gullmedalje. I Norge er terskelen for gull langt høyere.

Spekematens hovedstad har fått sitt rådhus

Skinkerådhuset, sier de på Stranda med stolthet. Det gamle rådhuset har blitt hovedbygning for den viktige næringsmiddelindustrien. Her skal gjester fra fjern og nær få innføring i det kulinariske Stranda.

Rosenberg fra Fetsund til Lillestrøm

Ved årsskiftet ble siste pølse produsert hos Rosenberg Spiseforretning på Fetsund. Om et halvt år flytter virksomheten til Lillestrøm og i den forbindelse etterlyses en investor som kan være med på etableringen på Lillestrøm.

Kongelig kumlemiddag på Klepp

Da Klepp kommune skulle finne spise- og møtested for kronprins Haakon i forbindelse med hans besøk i kommunen, falt valget på lokalene til Håland Kjøtt.

Kjøttbransjen ønsker mer kjekjøtt

Kjøttbransjen er opptatt av å utnytte flere kje som matressurs. I fjor ble 15.000 kje slaktet i Norge, en økning på 78 prosent fra 2012. Veksten skyldes større satsing på å bringe kje til forbrukerne, både i kjøttbransjen, blant bønder og i dagligvarebransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt