Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

Tøff kamp om norsk ribbe i år

I motsetning til de siste årene, vil det i år neppe bli tollnedsettelse på fersk ribbe for å sikre norske juletradisjoner. Ribbebehovet i år vil trolig bli dekket med fryste sider og en fordeling av det som skjæres ferskt.

Kjøttforedling i 90 år i Narvik

Når kjøttbedriften Kuraas i Narvik i disse dager markerer 90 år siden etableringen, er det i trygg forvissning om at bedriften er i støtet og framtidstroen stor blant ansatte og ledelse.

Bygger ut hvert eneste år

Norsk kjøttindustri slår de fleste i effektivitet, mener Aksel Andersen – men reiser gjerne til utlandet for å lære og la seg inspirere.

Storinvestering gir Prima økt fart

– Vi skal vi bli mer kostnadseffektive opp mot våre viktige industrikunder og vi skal samtidig øke innovasjonstakten i forhold til våre verdifulle kunder i dagligvaremarkedet.

Ytterøykylling er i støtet!

Fjørfebedriften i Trøndelag planlegger utvidelser og moderniseringer for mer enn 20 millioner kroner i slakteriet på Ytterøya og i foredlingsanlegget i Levanger.

Jæder og Nortura danner Hå Kylling AS

Nortura og Jæder (Espeland) har over mange år hatt et samarbeid om leveranser av råvarer på hvitt kjøtt fra Nortura Hå. Nå etablerer de to produksjonsselskapet Hå Kylling AS.

Wagyu for aller første gang

Den koster tre ganger så mye som en vanlig NRF-okse, men så er da også kjøtt av Wagyu-okser av aller ypperste kvalitet. Det fikk Erik Strøm-Larsen til å slå til.

Mange ønsker hjelp til generasjonsskifte

– Et flott tiltak som jeg opplagt vil få utbytte av! Det er utgangspunktet til Thomas Drangsholt i Sørlandskjøtt når han nå har gjennomført KLFs aller første nettverkssamling i prosjekt «Neste generasjon».

Brødr Ringstad AS overtar John Haugen

Eierne i John Haugen AS og Brødr Ringstad AS har en tid diskutert et samarbeid mellom sine bedrifter. De har nylig kommet til enighet om at Brødr Ringstad AS overtar driften av John Haugen AS fra 01.01.2017.

- Kundene er ikke opptatt av opprinnelse

Nordmenns sug på billig kjøtt på den andre siden av riksgrensen, synes ikke å avta til tross for valutasvingninger det siste året. Men ifølge butikkledere på andre siden av grensen, er ikke norske kunder spesielt opptatt av om kjøttet er svensk eller tysk.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt