Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

– NM-vinnerne burde fått automatisk listing

– Hva om status som NM-vinner hadde gitt automatisk listing hos våre dagligvarekjeder? Det ville vært en saftig «gulrot» for mange kjøttbedrifter.

If you can’t beat them…

Kundene vil ha vegetarprodukter. Da er det bedre å bruke kompetansen din til å lage gode burgere og pølser enn å la markedsandelene gå tapt.

Kjøttbedrifter vil ha forskjellig smak

Enhver kjøttbedrift vil ha sin egen smak på produktene. – Alle vil ha sin egen touch, sier salgssjef Øistein Øien hos Solina.

Vil ha bedre kvalitet der pepper’n gror

Krydderøylandet Indonesia vil gjerne produsere mer pepper. Men ofte er pepper dårlig butikk for bøndene. Peppereksportørene oppfordrer europeiske kjøpere til å engasjere seg mer for bedre kvalitet.

Svekket resultat for Nortura i 2017

Nortura sitt driftsresultat i 3.tertial svekkes med 295 millioner kroner målt mot fjoråret.

Ny kyllingrase fra Norsk Kylling

Kyllingrasen Hubbard, skal leve lenger og vokse saktere enn kyllingen som er vanligst å produsere i Norge. I løpet av 2018 skal alle kyllingprodukter i REMA 1000 være fra denne rasen.

- Velg sosiale medier med omhu

Ikke alle sosiale medier passer bedrifter i kjøttbransjen. På Kiel-konferansen fikk bedriftene en nyttig guide av sjef for kommunikasjon og medlemskontakt i KLF, Svein Erik Eide.

Matbørsen med ambisiøse framtidsplaner

Er Vestfold-bedriften Matbørsen kjøttbransjens mest ambisiøse og hardtsatsende bedrift akkurat nå? Med en ambisjon om å øke omsetningen med en kvart milliard kroner i løpet av to år, er svaret trolig ja.

Roboter overflødiggjør ikke mennesker

- For kjøttbransjen er automatisering og robotisering mer å regne som evolusjon enn revolusjon.  Knapt noen andre bransjer har mer nytte av framskritt på dette området.

Må bacon være laget av svinekjøtt?

Nortura har for tiden en klagesak hos Mattilsynet om bruken av ordet kalkunbacon. Mattilsynet lokalt mener at "bacon" etter sedvane i Norge skal komme fra sideflesk av svin, og at bacon fra kalkun derfor er villedende for forbruker.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt