Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

– Mattilsynet skaper unødvendig frykt

– Bruk ressursene der det behøves. Og bruk skjønn og sunn fornuft i langt større utstrekning. Mattilsynets folk har en egen evne til å lete etter feil som ikke finnes.

Sliter med å få kjøpt sau-råvare fra Nortura

KLF-bedrifter som produserer kjøttprodukter basert på kjøtt av sau, har i en periode slitt med å få kjøpt råstoff av Nortura. Det skjer til tross for at lagrene av sauekjøtt er historisk store.

Prima Brands kjøper 50 prosent i A. Idsøe

Prima Brands overtar halvparten av Idsøe-konsernet. Oppkjøpet skjer i all hovedsak gjennom en emisjon.

– Lisselapp beskytter mot bakterier

– En egen lapp som holder lissene rene og en borrelås som overlever hard bruk på vått gulv. Skoene til industrien blir bedre og mer avanserte.

– Wagyu smelter i varmen

– På de varmeste dagene denne sommeren, måtte wagyukundene få råd om å komme tilbake en annen gang. Men med mer fart på kjølediskene gikk sommeren bra for Annis Pølsemakeri i Mathallen.

Kjøtt fra eldre, feite kyr selger

Det baskiske selskapet Txogitxu har spesialisert seg på kjøtt av eldre fettfulle kyr. Det har vist seg å være en suksessoppskrift.

Kjøttsnacks øker kraftig

Europas største produsent av kjøttbasert snacks, det spanske selskapet Noel, økte sin omsetning i dette segmentet med hele 50 prosent i fjor.

Ny arena for bærekraftig mat og drikke

10. og 11. oktober åpner Foodscape dørene for første gang på Norges Varemesse, og ønsker kjøttbedrifter med fokus på bærekraft inn som utstillere.

Krevende og intenst første år

– Et krevende år, men også et år med oppturer og flere gledelige hendelser.

God utvikling for Sørlandskjøtt

Sørlandskjøtt passerte 100 millioner i omsetning i 2017. Resultatet ble som forventet.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt