Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

Oftedal comeback på Røros

Kjell Ove Oftedal er igjen ansatt som daglig leder for Røros Slakteri AS og Røroskjøtt AS. Oftedal valgte å si opp sin stilling i februar, men er nå tilbake.

Båndsag-stans på ti millisekund

Fingerskader som følge av nærkontakt med sagbladet på båndsager er et velkjent problem i kjøttbransjen. Det problemet kan nå være løst.

Bringeland har overtatt lederstolen

Han har noen måneders fartstid som leder i Pers Kjøkken i Sandefjord, og har funnet seg godt til rette. Stein Bringeland legger ikke skjul på at han både er motivert og inspirert når han nå avløser Tore Sørensen.

Bort med de klassiske linjene

De klassiske produksjonslinjene blir borte. Det danske kjøttforskningsinstituttet DMRI ser for seg roboter som gjør flere ting på én gang. Lars Leopold Hinrichsen spår de første slike produksjonscellene før fem år er gått.

Ringstad-samarbeid med NHO øker inntjeningen

Brødr. Ringstad har tredoblet omsetningen på ti år. Samarbeidsavtalen med NHO Reiseliv vil trolig bidra til ytterligere omsetningsøkning – og bedre inntjening.

Andersen går mot strømmen i Drammen

Vi må 15 år tilbake i tid for å finne kjøttbutikk i Drammen. Nå har Aksel Andersen, i firmaet med samme navn, gått motstrøms og etablert en kombinert kjøtt- og fiskebutikk sentralt i byen.

Fin utvikling for Prima Jæren

Prima Jæren AS økte både omsetning og resultat i fjor, sammenlignet med året før.

Norsk gris på Harry-tur

- Det er helt fantastisk at vi nå skal eksportere norske Hampshire-råner til Sverige! Ringen er sluttet for et godt samarbeid om grisen som er tilpasset nordiske forhold med tanke både på dyrevelferd og forbrukernes smakspreferanser, sier styreleder Bjørn-Ole Juul-Hansen i ScanPig AS.

Harald Gjein fratrer i Mattilsynet

Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, har i dag orientert landbruks- og matminister Olaug Bollestad om at han fratrer sin stilling.

- Kjøtt kan få en krevende ‘reise’

Kjøtt, og kanskje i første rekke rødt kjøtt, kan få en mer krevende reise enn andre produktgrupper om vi ser inn i glasskulen fem–seks år fram i tid.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt