Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

600 medaljeprodukter i SM

Da svenskene kåret landets beste kjøttprodukter nylig, fikk hele 200 av 720 produkter gullmedalje. I Norge er terskelen for gull langt høyere.

Spekematens hovedstad har fått sitt rådhus

Skinkerådhuset, sier de på Stranda med stolthet. Det gamle rådhuset har blitt hovedbygning for den viktige næringsmiddelindustrien. Her skal gjester fra fjern og nær få innføring i det kulinariske Stranda.

Rosenberg fra Fetsund til Lillestrøm

Ved årsskiftet ble siste pølse produsert hos Rosenberg Spiseforretning på Fetsund. Om et halvt år flytter virksomheten til Lillestrøm og i den forbindelse etterlyses en investor som kan være med på etableringen på Lillestrøm.

Kongelig kumlemiddag på Klepp

Da Klepp kommune skulle finne spise- og møtested for kronprins Haakon i forbindelse med hans besøk i kommunen, falt valget på lokalene til Håland Kjøtt.

Kjøttbransjen ønsker mer kjekjøtt

Kjøttbransjen er opptatt av å utnytte flere kje som matressurs. I fjor ble 15.000 kje slaktet i Norge, en økning på 78 prosent fra 2012. Veksten skyldes større satsing på å bringe kje til forbrukerne, både i kjøttbransjen, blant bønder og i dagligvarebransjen.

Ustoppelige superveteraner hos Mydland

Han arbeider 50 timer i uka, er snart 77 år og startet sine karrierer i Mydland for 54 år siden. Odin Tårnes må være superveteranen over alle superveteraner i norsk kjøttbransje.

Investerer 20 millioner i nytt Fjellbris-anlegg

Grilstad Stranda investerer 20 millioner kroner i teknologi og klimarom for å produsere den nye spekeskinken Fjellbris.

Matemballasjen beskytter maten

Forbrukere opplever matemballasjen som sløseri, men faktum er at emballasje er nødvendig og den er den viktigste faktoren for å redusere matsvinnet – og dermed også miljøavtrykket.

Myter og halvsannheter påvirker

Folks oppfatninger av norsk kjøtt og kjøttproduksjon formes i stadig større grad av myter og halvsannheter. Animalia håper at rapporten «Kjøttets tilstand» skal bidra til en mer nyansert og faktabasert debatt om kjøtt.

Øltips til klassisk julemat

Daglig leder og medeier i Annis Pølsemakeri Mathallen, Daniel Byskov, er ikke bare drivende dyktig på kjøtt. Han er også lidenskapelig opptatt av øl.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt