Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

Unormalt prisnivå på baconråstoff

Unormale sesongvariasjoner i prisen på enkelte kjøttråvarer, skaper bekymring for mange kjøttbedrifter. Toma Mat i Haugesund opplever f.eks. at råvarene til bedriftens viktige baconproduksjon ikke hadde den samme prisutvikling i år som den normalt har. Det «taper» bedriften rundt 20 000 kroner pr. uke på.

Ny matminister med sans for kvalitet

Etter kun noen måneder i statsrådsstolen, måtte Bård Hoksrud fra FrP overlate denne til Olaug Bollestad, KrF, i forbindelse med at hennes parti nylig kom inn i Solberg-regjeringen.

Avvikling ved Trondheim Slaktehus

I takt med stadig mindre skjærevolum, har også den økonomiske utviklingen ved Trondheim Slaktehus forverret seg de siste månedene. Nå er det besluttet å avvikle virksomheten for å unngå konkurs.

Oftedal-exit på Røros

Kjell Ove Oftedal slutter i jobben som daglig leder i Røros Slakteri AS, Røroskjøtt AS og Grillhuset Røroskjøtt AS.

- Uten kjøtt ville ikke mennesket eksistert

– Hvis man skal dekke behovet for animalske proteiner til menneskeheten i dag, er industriell kjøttproduksjon og fiskeoppdrett uunngåelig, fastslår forsker Rune Johansen ved Folkehelseinstituttet.

– Kjøttvegringen vokser i styrke

– Siden 2013 har kjøttskepsisen økt i Norge. Når vi likevel fortsetter å spise kjøtt omtrent som før, er det fordi de fleste av oss opplever smaken og spiseopplevelsen på kjøtt som uerstattbar. Det må derfor til et gjennombrudd i produktutvikling av erstatningsprodukter før markedet snus helt på hodet, sier trendanalytiker John Spilling.

Ny pris til Ask Gård Foredling

Ask Gård Foredling fortsetter å hente høythengende priser. På årets Grüne Woche ble Jevnaker-bedriften tilgodesett med den «Nasjonale Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2018». Det er Innovasjon Norge som deler ut denne
prisen.

Aron Mat med to nye spesialitetsprodukter

Utgangspunktet var en pølse som skulle ledsage pinnekjøttet til Aron Mat. På årets Berlin-messe fikk Tromsø-bedriften tildelt Matmerks spesialitetsmerke for nettopp denne pølsa.

– Egg må tilføres mer verdi

Det er mye å hente på å tilføre eggene mer verdi, konstaterer Dag Stian Lindstad. Den ferske sjefen for Toten Eggpakkeri skal fortsatt ha ferske egg som grunnlag, men tenker kreativt på produktutvikling.

Den Stolte Hane mister eggavtale med REMA

REMA 1000 og Nortura har inngått en avtale om leveranse av Prior-egg til mer enn 600 butikker over hele landet.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt