Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

Norsk gris på Harry-tur

- Det er helt fantastisk at vi nå skal eksportere norske Hampshire-råner til Sverige! Ringen er sluttet for et godt samarbeid om grisen som er tilpasset nordiske forhold med tanke både på dyrevelferd og forbrukernes smakspreferanser, sier styreleder Bjørn-Ole Juul-Hansen i ScanPig AS.

Harald Gjein fratrer i Mattilsynet

Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, har i dag orientert landbruks- og matminister Olaug Bollestad om at han fratrer sin stilling.

- Kjøtt kan få en krevende ‘reise’

Kjøtt, og kanskje i første rekke rødt kjøtt, kan få en mer krevende reise enn andre produktgrupper om vi ser inn i glasskulen fem–seks år fram i tid.

IFFA-messen er ‘livsviktig’ leverandørene

For alle aktører som leverer maskinelt utstyr, krydder og andre typer innsatsprodukter til kjøttbransjen, er IFFA-messen definitivt den aller viktigste møteplassen.

Unormalt prisnivå på baconråstoff

Unormale sesongvariasjoner i prisen på enkelte kjøttråvarer, skaper bekymring for mange kjøttbedrifter. Toma Mat i Haugesund opplever f.eks. at råvarene til bedriftens viktige baconproduksjon ikke hadde den samme prisutvikling i år som den normalt har. Det «taper» bedriften rundt 20 000 kroner pr. uke på.

Ny matminister med sans for kvalitet

Etter kun noen måneder i statsrådsstolen, måtte Bård Hoksrud fra FrP overlate denne til Olaug Bollestad, KrF, i forbindelse med at hennes parti nylig kom inn i Solberg-regjeringen.

Avvikling ved Trondheim Slaktehus

I takt med stadig mindre skjærevolum, har også den økonomiske utviklingen ved Trondheim Slaktehus forverret seg de siste månedene. Nå er det besluttet å avvikle virksomheten for å unngå konkurs.

Oftedal-exit på Røros

Kjell Ove Oftedal slutter i jobben som daglig leder i Røros Slakteri AS, Røroskjøtt AS og Grillhuset Røroskjøtt AS.

- Uten kjøtt ville ikke mennesket eksistert

– Hvis man skal dekke behovet for animalske proteiner til menneskeheten i dag, er industriell kjøttproduksjon og fiskeoppdrett uunngåelig, fastslår forsker Rune Johansen ved Folkehelseinstituttet.

– Kjøttvegringen vokser i styrke

– Siden 2013 har kjøttskepsisen økt i Norge. Når vi likevel fortsetter å spise kjøtt omtrent som før, er det fordi de fleste av oss opplever smaken og spiseopplevelsen på kjøtt som uerstattbar. Det må derfor til et gjennombrudd i produktutvikling av erstatningsprodukter før markedet snus helt på hodet, sier trendanalytiker John Spilling.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt