Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden / Aktuelt

Aktuelt

Gallerier

Kjøtt har positiv effekt på mental helse

Blir man mer ulykkelig om kjøtt og kjøttprodukter velges helt bort i kostholdet? Ja, ifølge en fersk og omfattende studie utført ved University of Alabama i USA.

Slik ‘spriter’ grillmester Westerby opp grillmaten

En søtlig røyklukt brer seg utover nabolaget. Det er ikke en uvanlig duft når grillmester Steve Westerby inviterer venner og familie på grillfest.

Grilstad og Matpartner satser sammen på fersk ferdigmat

Grilstad utvider produktspekteret til også å omfatte fersk ferdigmat ved å gå inn på eiersiden i den trønderske ferdigmatbedriften Matpartner. – Felles trøndersk eierskap og matkultur vil øke konkurransekraften til begge selskapene i en varegruppe i sterk vekst, sier Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad.

Strøm-Larsen pølser i Rema-hyllene

Pølser fra A. Strøm-Larsen er fra i dag av tilgjengelig i Rema-butikker i Oslo. Det er klart etter at den tradisjonsrike kjøttbedriften har inngått avtale med Spesialgrossisten Øst om levering av tre spesialpølsevarianter.

NM i oktober skal løfte spekematen

Etter at NM i kjøttprodukter (grill og spekemat) denne våren måtte utgå på grunn av koronasituasjonen, er det nå klart at det blir arrangert et begrenset NM i kjøttprodukter til høsten - med vekt på spekemat.

Gårdsand tar over driften av Grøstadgris

Til nå har Gårdsand i Vestfold kun håndtert tobeinte dyr i sitt produksjonsanlegg. Når bedriften en gang i oktober overtar driften av Grøstadgris, skal det både skjæres gris og produseres produkter basert på frilandsgris fra Grøstadgris.

Bytter fra Grans Bryggeri til KLF

Hun har de siste årene sørget for å sikre kvaliteten på de flytende produktene til Grans Bryggeri i Sandefjord. Nå skal Christiane Hoffmann, født og oppvekst i Tyskland, bidra til at norske kjøttbedrifter får den kvalitetsoppfølging de ønsker.

Bli med KLF på velferdsrevisjon!

Trives grisene i fjøset og hvordan er rutinene om det oppdages sykdom i besetningene? Det er spørsmål spesialveterinær svin i KLF, Karl Kristian Kongsted, vil ha svar på når han gjennomfører velferdsrevisjon i svinefjøs.

Frykter råvarelekkasje til biogass

Kommunale biogasselskap rundt om i landet kan i stadig større grad komme til å «stjele» råstoff fra norske slakterier, råstoff som til nå er håndtert av Norsk Protein.

Gårdsand først i Europa med gassbedøving

Bedriften Gårdsand i Vestfold er først ute i Norge og i Europa med gassbedøving av and i forbindelse med slakting. Metoden har så gode dyrevelferdsmessige effekter at en fransk delegasjon er ventet til bedriften i løpet av året for å studere hva Gårdsand har gjort.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt