Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund

Du er her: Forsiden

Leder

Per Sleipnes - leder 2014
– Et eksempel til etterfølgelse

av Per Arne Sleipnes, ans.redaktør Kjøttbransjen

Gjest

Audun_Pettersen
Berlin machts gut

av Audun Pettersen, Innovasjon Norge.

Jus

Anne-Britt-Slettebo
Hva er risikovurdering i en kjøttbedrift?

av Anne Brit Slettebø, NHO Mat og Drikke

Roboter overflødiggjør ikke mennesker

- For kjøttbransjen er automatisering og robotisering mer å regne som evolusjon enn revolusjon.  Knapt noen andre bransjer har mer nytte av framskritt på dette området.

Må bacon være laget av svinekjøtt?

Nortura har for tiden en klagesak hos Mattilsynet om bruken av ordet kalkunbacon. Mattilsynet lokalt mener at "bacon" etter sedvane i Norge skal komme fra sideflesk av svin, og at bacon fra kalkun derfor er villedende for forbruker.

Forener krefter i nye Animalia AS

Animalia er fra 1. januar 2018 eget aksjeselskap, eid av Nortura og KLF. Dermed forener kjøttbransjen krefter og styrker det felles faglige samarbeidet.

Bedre liv etter dramatisk brann

Det kunne stått om livet da sjefen måtte hoppe ut fra andre etasje for å slippe unna flammene. I stedet ble brannen hos Slakteren i Søgne begynnelsen på et nytt og bedre liv for tradisjonsbedriften.

Fire musketerer inntok Paris

De har ventet, ventet, og ventet litt til. Nå er de fire norske fenalår-eksportørene i mål med en PGI de kan sette på pakningene.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt